Agenda komende activiteiten

Al enkele millennia lang maakt de mens gebruik van het materiaal ijzer. Het heeft de mens veranderd en gemaakt tot wat hij nu is, zeker de voorbije tweehonderd jaar. Wat zou de huidige maatschappij zijn zonder ijzer (en staal)?

In het Nederlands IJzermuseum wordt de geschiedenis van ijzer verteld: de lange weg die het de mens heeft gekost, van het eerste gebruik van het materiaal tot aan de talrijke mogelijkheden die het hedendaagse staal hem biedt, toegespitst op de regio en op de Nederlandse situatie.

 

Het IJzermuseum is gevestigd in de Afbramerij op het DRU Industriepark aan de Oude IJssel in Ulft, eeuwenoud industrieel erfgoed, rijksmonument, waar al meer dan 250 jaar met ijzer werd gewerkt. Waar kun je beter de geschiedenis van het ijzer vertellen dan hier?

Maar het museum vertelt niet alleen de verhalen uit het verleden, er is ook volop aandacht voor de industriële bedrijvigheid vandaag aan de dag, m.n. het innovatieve karakter van veel bedrijven in de grote regio komt aan bod.

 

 


Vanwege de coronamaatregelen is de Afbramerij met CIVON Innovatiecentrum en kern IJzermuseum tot nader order niet voor publiek toegankelijk.

Daarna zijn groepsbezoeken met rondleiding op afspraak mogelijk. Voor individueel bezoek wordt nog bekeken welke mogelijkheden er zijn.
Voor meer informatie zie pagina Huidige Expositie.

 

Nieuw postadres per 1 april 2021:
Hutteweg 24, 7071 BV Ulft